Προειδοποίηση Πούτιν: Θα στείλω στη Συρία S-400


Ιούλιος 20, 2013.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία θα στείλει στον Συριακό Αραβικό Στρατό, όπλα και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που η Μέση Ανατολή δεν έχει δει ποτέ».

Το νέο όπλο αναφέρεται  για ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300 και S-400, το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του αμερικανικού συστήματος Patriot.
 Η αναφορά γίνεται  στο portal «dampress syria news», όπου  έχει καταχωρηθεί μια συνομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Επί πλέον, η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Συρία 24 τελευταίες συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων για το πυροβολικό , οι οποίοι έχουν δυνατότητα δράσης 60 χιλιομέτρων. Αυτές οι συστοιχίες είναι ικανές να καταστρέψουν οποιαδήποτε απειλή στα σύνορα της Συρίας.

Η Ρωσία θα δώσει τα όπλα μυστικά στη Συρία και θα αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στην τρέχουσα σύγκρουση. Θα μεριμνήσει η Ρωσία, ώστε τα όπλα της, δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι το Ισραήλ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση της Συρίας.

Ο Πούτιν, πρόσθεσε, ακόμη ότι στη Συρία θα μεταφερθούν νεότερα βλήματα κατά πολεμικών πλοίων, ικανά να χτυπήσουν οποιαδήποτε πλοίο σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την ακτή.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στο Ιράν, προειδοποιώντας ότι διαθέτει πυραύλους που μπορούν να βομβαρδίσουν το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου.

Στην περίπτωση αυτή, το πετρέλαιο θα πληγεί σκληρά. Η τιμή του θα υπερβεί τα 200 δολάρια ανά βαρέλι και οι περισσότεροι από τις ΗΠΑ και τη Δύση θα υποφέρουν, σημειώνει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr