Σχεδόν 100 οι νεκροί στις συγκρούσεις στην Αίγυπτο




Αύγουστος 14, 2013.

Κάιρο.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα θύματα των συγκρούσεων στην Αίγυπτο ήταν 95 άτομα και άλλα 874 τραυματίστηκαν, δήλωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.


Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του οργανισμού, δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν 56 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 526.

Επιπρόσθετα, η αιγυπτιακή εφημερίδα ‘Αλ Αχράμ’ αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι του κινήματος «Μουσουλμανική Αδελφότητα», ισχυρίζονται ότι μόνον στην πλατεία Ράμπια αλ Ανταβί στο Κάιρο, 2,2 χιλιάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι 10 χιλιάδες άτομα τραυματίστηκαν.

Συγκρούσεις έλαβαν χώρα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου, ειδικότερα στο Λούξορ, Μπενί Σουέφ, Ασσιούτ καθώς και στις επαρχίες πόλεις ‘Αλ Σαρκίγια’ και ‘ Ντακάχλια’.

Οι διαδηλωτές στο Κάιρο εκτοπίστηκαν από τις περιοχές Ράμπια αλ Ανταβί και Ενάχντα και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Μουσταφά Μαχμούντ.
Οι διαδηλωτές έχουν τοποθετήσει προστατευτικά εμπόδια γύρω από τις πλατείες όπως αναφέρουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το ρωσικό Ίντερφαξ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr