Η κατάληψη της Λατάκειας από τους αντάρτες- απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας


Αύγουστος 11, 2013.

Άρχισε, ήδη, η εκκένωση της πόλης Λατάκειας της Συρίας από οικογένειες οι οποίες προσανατολίζονται προς την Κύπρο και την Ελλάδα.


Στα κοινωνικά δίκτυα της Συρίας υποστηρίζουν ότι η εξέγερση έχει εξαπλωθεί  με επιθέσεις τζιχάντ σε όλη την περιοχή της Λατάκειας.

Πηγή, η οποία θέλει να παραμείνει στην αφάνεια, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν «υποστηρίζει προσπάθεια απελευθέρωσης της ακτής» (της Συρίας). 

Η Τουρκία πιστεύει ότι η επιτυχία μιας τέτοιας επιχείρησης απειλεί τα συμφέροντα της εθνικής της ασφάλειας. Οι Τούρκοι φοβούνται ότι εκατομμύρια Αλεβίτες που θα προσπαθήσουν να διαφύγουν την επίθεση των σουνιτών, θα διασχίσουν τα σύνορα και θα κινηθούν προς την τουρκική πόλη İskenderun - Αλεξανδρέττα.

Η πηγή αναφέρει ότι σκοπός της επιχείρησης στη Λατάκεια αποτελεί η συστηματική καταστροφή των κατοίκων της.

Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται ότι «θα μετατραπεί η Γενεύη 1 και η Γενεύη 2  σε αυτοκίνητα βοοειδών που αποστέλλονται στο σφαγείο».

Στο προσκήνιο εμφανίζεται και η συριακή ανταρτοομάδα που επιδιώκει την ‘απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας από τους Τούρκους’.

Μέσα σε όλα αυτά τα δεδομένα, τα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνουν την τάση φυγής οικογενειών από τη Λατάκεια, εκεί όπου ζουν Έλληνες- Κύπρος και Ελλάδα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr