Ειδήσεις επί τροχάδην


Συλλαλητήρια υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε Λιβύη-Πακιστάν και Υεμένη

Αύγουστος 16, 2013.

Μαζικές συγκεντρώσεις  για την υποστήριξη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και τους υποστηρικτές της πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν, τη Λιβύη και την Υεμένη. Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, θα αποκατασταθεί, αναφέρει το ρωσικό ‘Βέστι’.

 --



Και άλλες αποζημιώσεις από Γερμανία για το Ολοκαύτωμα


Αύγουστος 16, 2013.

Η Γερμανία προσφέρθηκε να πληρώσει και πάλι αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος για την ταλαιπωρία που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σχεδιάζεται να πληρωθούν επιζώντες του Ολοκαυτώματος και το ποσό υπολογίζεται σε 772 εκατ. ευρώ, ενώ από το 1952 έχει, ήδη, πληρώσει 70 δις ευρώ.

«Οι πληρωμές αυτές θα βοηθήσουν στην ανανέωση μιας καλής φήμης στα μάτια της εβραϊκής κοινότητας στη Γερμανία και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Gunther Saatof, πρόεδρος του Ιδρύματος του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με το Μιγκνιουζ.


--



Άγνωστη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη της αιματηρής έκρηξης στη Βηρυτό


Αύγουστος 16, 2013.

Άγνωστη ισλαμική ομάδα ανέλαβε  την ευθύνη για έκρηξη στο κέντρο της Βηρυτού την Πέμπτη. Η ομάδα ονομάζεται ‘Αΐσα’ και εμφανίστηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε από το Λίβανο.

Στο βίντεο εμφανίζονται τρεις μασκοφόροι άνδρες που πίσω τους υπάρχει πανό που λέει: «Δεν υπάρχει Θεός, εκτός από τον Αλλάχ».

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε απέναντι από τα γραφεία της «Χεζμπολάχ», σκοτώθηκαν 20 άτομα και τραυματίστηκαν 120. Καταστράφηκαν οι οικίες στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου στην επίσημη δήλωσή του καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση και κατηγόρησε το Ισραήλ για συμμετοχή στην έκρηξη.

--


Θανάτωση καθολικού ιερέα στη Συρία


Αύγουστος 16, 2013.

Ακτιβιστές για τα Ανθρώπινα δικαιώματα ανέφεραν ότι ένας Ιταλός Ιησουίτης δολοφονήθηκε από τους αντάρτες της Αλ Κάιντα. Πρόκειται για τον Paolo Dal `Oglio που είχε εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξη του Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοτώθηκε από την ομάδα των ανταρτών που προσπαθεί να καθιερώσει το νόμο της Σαρία στην περιοχή, αναφέρει το Μίγκνιουζ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr