Τουρκία: Βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας και Κούρδων σε Χακκάρι και Σιρνάκ


Αύγουστος 16, 2013.

Χακκάρι.

Στην επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα των Κούρδων στην Τουρκία προκλήθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Κούρδων διαδηλωτών στην περιοχής Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακκάρι και στην Τσίζρε της επαρχίας Σιρνάκ.


Στην πόλη Γιουκσέκοβα το φιλοκουρδικό κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας- BDP, οργάνωσε την διαδήλωση η οποία κρίθηκε παράνομη.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν  λαμπαδηφορία και στη συνέχει πέταξαν βόμβες ήχου στο κεντρικό ξενοδοχείο, κοκτέιλ μολότοφ  και πέτρες σε αστυνομικούς.

Η τουρκική αστυνομία απάντησε με  δακρυγόνα και κανόνια νερού. Η ένταση και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Στην περιοχή Cizre,  κουρδική οργάνωση με την ευκαιρία της επετείου του ένοπλου αγώνα των Κούρδων του PKK, άναψε ελαστικά στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το σταθμό των λεωφορείων και παρεμπόδισε την κυκλοφορία στην περιοχή.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του PKK και δεν συμμορφώνονταν με τις εκκλήσεις της τουρκικής αστυνομίας να διαλυθούν.

Η αστυνομία κατάφερε να τους διαλύσει με τη χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr