Αίγυπτος: Επιθέσεις ισλαμιστών σε χριστιανικούς ναούς


Αύγουστος 14, 2013.

Τουλάχιστον δεκατρείς κοπτικές εκκλησίες στην Αίγυπτο δέχθηκαν επίθεση από Ισλαμιστές την Τετάρτη.

Ομάδα αγνώστων- γράφει το δημοσίευμα- πέταξαν βόμβες μολότοφ στις εκκλησίες Ανβά Αβραάμ και της Παναγίας στο Ντέιρ Μαουάς στην Άνω Αίγυπτο στην επαρχία Μίνια, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στις προσόψεις των δύο ναών.

Μολότοφ ρίχτηκε επίσης και σε μια κλινική στην Μίνια του Αγίου Μηνά.
Επίσης, στην ίδια επαρχία πυρπολήθηκαν επτά σπίτια Χριστιανών Κοπτών στη συνοικία Ντέλγκα, όπου υπάρχει μια μικρή ευαγγελική εκκλησία.

Στη Φαγιούμ, λεηλατήθηκαν δύο εκκλησίες από τους Ισλαμιστές που εξαγριωμένοι από τις διαδηλώσεις ξέσπασαν  στους χριστιανικούς ναούς σε αντίδραση για την ανατροπή του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Άλλη μία εκκλησία στην Άνω Αίγυπτο, στην επαρχία Σόχαρ δέχθηκε εμπρηστική επίθεση και κάηκε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τρεις εκκλησίες στον πόλη του καναλιού του Σουέζ δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένο όχλο ισλαμιστών, όπου τραυματίστηκαν αρκετοί που βρίσκονταν στο ναό.

Ο ιμάμης του τζαμιού ‘Αλ Αζάρ’ ανέφερε το κύμα επιθέσεων κατά των εκκλησιών της Αιγύπτου ως ανεπίτρεπτο περιστατικό και «θρησκευτικά απαγορευμένο» που θα χρησιμοποιηθεί για να στρεβλώσει την εικόνα του Ισλάμ και τις διδασκαλίες του, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr