Συρία: Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ Κούρδων και φατριών της Αλ Κάιντα


Αύγουστος 20, 2013.

Βηρυτός.

Η κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία αγωνίζεται κατά ομάδων που συνδέονται με την Αλ  Κάιντα στη βορειοανατολική Συρία, αναπτύσσοντας ένα τελευταίο γύρο σφοδρών μαχών που έκανε τους κατοίκους της περιοχής να καταφύγουν στο γειτονικό Ιράκ, σημειώνει  η λιβανική ‘Σταρ’ επικαλούμενη πληροφορίες από την ομάδα 
Παρακολούθησης του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων των ανταρτών έχουν κλιμακωθεί σημαντικά στις βόρειες επαρχίες της Συρίας κατά τους τελευταίους μήνες.

Η βία η οποία έχει αφήσει εκατοντάδες νεκρούς, έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο μέτωπο σύγκρουσης στο πλαίσιο του ευρύτερου εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Οι μάχες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο επικεντρώνονται σε τρία χωριά κοντά στην πόλη Ras al Ayn (Rasulayn στα τούρκικα), στην κυρίως κουρδική επαρχία Χασάκεχ. 

Δεν αναφέρεται κανένας αριθμός για απώλειες.

Ωστόσο, περίπου 30.000 Σύριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους Κούρδοι, έχει εγκαταλείψει την περιοχή κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της έντασης και διέσχισαν τα ιρακινά σύνορα κατευθυνόμενοι στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου, Γιουσούφ Μαχμούντ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr