Πρώην πρόεδρος Κροατίας: Η Ευρώπη να πιέσει την Ελλάδα για το όνομα


«Για άλλη μια φορά ο τέως πρόεδρος της Κροατίας στηρίζει τις θέσεις των Σκοπιανών»

Αύγουστος 27, 2013.

«Εάν δεν ενταχθούν όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ένωση θα είναι ελλιπής», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας Στίπαν Μέσιτς,  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Οχρίδα, του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.

«Από την πλευρά των Σκοπίων, το θέμα της γλώσσας και το όνομα της χώρας είναι

 βαθιά εθνικό ζήτημα. Από την ελληνική πλευρά, τα ίδια πράγματα εντάσσονται σε ένα πολιτικό ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί με πολιτικό τρόπο. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στη ζωή στην Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έχει αρκετή κατανόηση, και μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει αρκετή πίεση από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, ώστε να επιταχυνθεί η επίλυση της Ελληνο-σκοπιανής διαφοράς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας.

«Πρέπει να τονίσουμε», πρόσθεσε, «ότι η Κροατία από τώρα θα συνεργαστεί για το ζήτημα αυτό. Στόχος μας είναι να ενταχθούν όλες οι χώρες της ΝΑΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν ενωθούν οι δυνάμεις των χωρών αυτών με την Ευρώπη, τότε η ΕΕ θα είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος παίκτης».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr