Βουλγαρία-Ελλάδα νέα συνοριακή διέλευση

Αύγουστος 14, 2013.

Σόφια.

Η βουλγαρική κυβέρνηση εξέδωσε απόφαση με την οποία θα ανοίξει νέα διέλευση στα σύνορα Βουλγαρίας –Ελλάδας από το πέρασμα ‘Makaza’, όπως ανακοινώθηκε από την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου.

Η νεοσύστατη οδική σύνδεση θα συνδέει τις βουλγαρικές πόλεις Χάσκοβο και 


Κάρντζαλι με τις ελληνικές Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ο αυτοκινητόδρομος ‘Μακάζα’ είναι το τελευταίο στοιχείο του πανευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Νο 9 και θα διευκολύνει σημαντικά τη διέλευση των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων σε συνδυασμό με τα άλλα μεθοριακά σημεία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα από το 2009 διακυβερνητική συμφωνία Βουλγαρίας-Ελλάδας, το σημείο ‘Μακάζα’ (ανατολική Ροδόπη) θα ελέγχεται από κοινού  στα σημεία διέλευσης των συνόρων τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο.

Σήμερα εγκρίθηκε και το σχέδιο της διμερούς συμφωνίας που ρυθμίζει τη θέση για το κοινό έλεγχο των συνόρων. Πρόκειται για το σημείο ελέγχου που θα βρίσκεται στο βουλγαρικό έδαφος του περάσματος ‘Μακάζα’, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr