«Μητροπολίτης Αιτωλίας: Οι Αλβανοί θεωρούν Έλληνες τους Ορθόδοξους


Αύγουστος 20, 2013.

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Πρεμετή, χθες μεταξύ ανθρώπων επιβολής και Ορθόδοξων πιστών προκάλεσαν την αντίδραση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανία, Κοσμά.


Ο Μητροπολίτης Κοσμάς καταδίκασε τη βία κατά των Ορθόδοξων πιστών, χαρακτηρίζοντας την ως μια σοβαρή πράξη προσβολής της Ελληνικής Ορθόδοξης Θρησκείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι πράξεις βίας δείχνουν ένα κυβερνητικό οργανωμένο σχέδιο κατά των Ορθόδοξων πιστών της Αλβανίας, οι οποίοι θεωρούνται ως Έλληνες από τους υπόλοιπους Αλβανούς.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια τέτοια επαίσχυντη και άνανδρη βία κατά της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας. Αυτές οι πράξεις προσβάλλουν σοβαρά την ορθόδοξη θρησκεία. Οι πράξεις αυτές προσβάλλουν την πίστη και τη χώρα στο σύνολό της», δήλωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Αλβανούς Ορθόδοξους.
Οι ιερείς στην Πρεμετή, αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν έξω από  τον ναό μετά το βίαιο διωγμό τους 

Ανησυχίες σχετικά με τη βία κατά των Ορθόδοξων πιστών στην Πρεμετή είχε εκφράσει στο παρελθόν και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.
Χθες στην Πρεμετή, η αστυνομία συγκρούστηκε με Ορθόδοξους πιστούς, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο Παλάτι του Πολιτισμού, όπου ήταν η Ορθόδοξη Εκκλησία, για την οποία είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση για την εκκένωση του κτηρίου από την εκκλησία.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το περιστατικό, όπου πολλά από αυτά γράφουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, αλλά συντονίζονται με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος επιδιώκει να παραβιάσει τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, μετά που έχασε τις εκλογές, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr