Στη Ρουμανία προτείνεται η απαγόρευση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ από το εξωτερικό


Αύγουστος 17, 2013.

Η Ρουμανία σκέφτεται να απαγορεύσει τις ξένες χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Κοινωνικών Κινημάτων που ασχολούνται με πολιτική δραστηριότητα.


Η νομοθετική πρωτοβουλία προέρχεται από τον βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας, Bogdan Diaconu, όπως αναφέρει  το Ukrinform.

«Η πολιτική του ρουμανικού κράτους πρέπει να καθορίζεται από τους πολίτες της. Σε αυτό το πλαίσιο, στη Ρουμανία υπήρχε μια αναγκαιότητα της απαγόρευσης της χρηματοδότησης από το εξωτερικό των μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλων κοινωνικών κινημάτων που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται σε πολιτικές δραστηριότητες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρουμάνος βουλευτής Ντιακόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  πολλοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τις ρουμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδρύματα που λαμβάνουν κεφάλαια από το εξωτερικό, ως προκάλυμμα για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Ο Μπογδάνος Ντιακόνου τόνισε ότι η ώθηση για την κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας ήταν η πληροφόρηση που είχε σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Ουγγαρία, πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων, που εργάζονται υπό τη διεύθυνση του ευρωβουλευτή από τη Ρουμανία, Laszlo Tokes, ο οποίος είναι  ένας από τους ηγέτες της ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία (στην περιοχή της Τρανσυλαβανίας).

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr