Λίβανος: Η CIA είχε προειδοποιήσει τη λιβανική κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα


Αύγουστος 16, 2013.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι λίγες ημέρες πριν από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Βηρυτό, η κυβέρνηση του Λιβάνου έλαβε μήνυμα από τη CIA ότι αναμένεται σουνιτική εξτρεμιστική επίθεση εναντίον στόχων της «Χεζμπολάχ».

Ο Observer του Λιβάνου έγραψε ότι η CIA μετέφερε πληροφορίες προς τις λιβανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με ετοιμότητα των τρομοκρατών να δράσουν με εκρήξεις βομβών σε αυτοκίνητο.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε μάλιστα, ότι το κτύπημα θα προκληθεί στην περιοχή Ντάχια της Βηρυτού, όπου είναι η κύρια έδρα της ‘Χεζμπολάχ’.

Η CIA μετέφερε τις πληροφορίες αυτές για την «Χεζμπολάχ», για «ανθρωπιστικούς λόγους», προκειμένου να  αποφευχθούν απώλειες αθώων ανθρώπων.

Η εκδοχή αυτή επιβεβαιώθηκε με δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών του Λιβάνου,  Μαρουάν Σιάρπελ, λέγοντας ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των βομβών και όλες τις προδιαγραφές τους. Ο υπουργός όφειλε να παράσχει τις πληροφορίες στο Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο  που θα λάβει χώρα στο προεδρικό μέγαρο Μπαάντμπα.

Το αυτοκινήτου που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά το οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας και από την τρομακτική έκρηξη σκοτώθηκαν 20 άτομα και ακρωτηριάστηκαν περίπου 200, αναφέρει η πηγή.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr