400 Σύριοι πρόσφυγες με σκούνα στην Ιταλία


Σεπτέμβριος 21, 2013.

Περισσότεροι από 400 πρόσφυγες από τη Συρία έφθασαν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης. Μία  22χρονη γυναίκα πέθανε εν πλω.


Το πρώτο πλοίο μετέφερε 299 ανθρώπους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Προσέγγισε στο λιμάνι των Συρακουσών στη Σικελία, αργά την Παρασκευή. Επί τους σκάφους εντοπίστηκε το πτώμα μιας νέας γυναίκας που πέθανε στη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι λόγοι του θανάτου είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά  συνταξιδιώτες της είπαν ότι ήταν διαβητική και ήταν ήδη σε κατάσταση κώματος πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου Ansa.

Οι Σύριοι πρόσφυγες με το σκάφος αυτό απέπλευσαν από την Αίγυπτο, πριν από μία περίπου εβδομάδα.

Ένα άλλο σκάφος που εντοπίστηκε τη νύχτα, επί αυτού βρίσκονταν άλλοι 124 πρόσφυγες από τη Συρία. Η ιταλική ακτοφυλακή το συνόδευσε σε λιμάνι της Σικελίας ξημερώματα του Σαββάτου.

Από την αρχή του έτους, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του μήνα, 21.870 πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της νότιας Ιταλίας, τρείς φορές περισσότεροι κατά την ίδια  περίοδο πέρσι, όπως δήλωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

 Ο αριθμός των Σύριων προσφύγων που έφθασαν στην Ιταλία έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και ο ΟΗΕ εκτιμά ότι από τις αρχές Αυγούστου υπερβαίνουν τους 3.300.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, λόγω του εμφυλίου πολέμου και έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, Ιράν, Ιορδανία, Τουρκία και Λίβανο, ενώ εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στα δυόμισι χρόνια της σύγκρουσης πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr