Η Ρωσία αλλάζει την ημερομηνία παράδοσης αεροσκαφών στη Συρία


Σεπτέμβριος 1, 2013.

«Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μετατοπίζεται χρονικά η προμήθεια των ρωσικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Συρία. Αλλαγές επήλθαν και στο πρόγραμμα  της παράδοσης όλων των αεροσκαφών τύπου Mig-29M/M2, αναφέρει το ρωσικό Νόβοστι, επικαλούμενο άρθρο από την εφημερίδα «Kommersant» του Σαββάτου,  που αναφέρεται στην  ‘Rosoboroexport’.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι μόνο εννέα μαχητικά έχουν προγραμματισθεί για τον πελάτη της το 2016 και τα υπόλοιπα τρία το 2017.Ο κύριος λόγος για την προσαρμογή των ημερομηνιών των παραδόσεων ήταν «οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης».

«Μετά την κατάθεση στο λογαριασμό της επιχείρησης «MIG» των τριών δόσεων των 10% μετά τη σύναψη της σύμβασης, οι πληρωμές σταμάτησαν», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την «Kommersant», για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα έγινα προσπάθειες με τους εκπροσώπους της συριακής στρατιωτικής αντιπροσωπείας που ήρθαν στη Μόσχα στα τέλη Μαΐου για συνομιλίες, οι οποίες όμως απέτυχαν.

«Μια παρόμοια καθυστέρηση θα μπορούσε να προκληθεί και στη Ρωσο-Συριακή σύμβαση από το 2011, για την προμήθεια 36 εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου «YAK-130», σημειώνει η εφημερίδα. Η «Kommersant» προσθέτει ότι επίσημα η ρωσική εταιρεία παραγωγής οπλικών συστημάτων ‘Rosoboroexport’ δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για τη σύμβαση με τη Συρία.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr