Προσπάθειες να ξεπεραστεί η κρίση Κοσσυφοπεδίου-Σκοπίων



«Ο Γκρούεφσκι είναι το τελευταίο καταφύγιο των εθνικιστών, αυτών που  έχουν παραμείνει στην περιοχή. Ακόμη και εκείνοι στο Βελιγράδι έχουν αλλάξει»

Σεπτέμβριος 12, 2013.

Στα Σκόπια σήμερα αναμένεται να συμμετάσχουν αξιωματούχοι  της κυβέρνησης  με ομολόγους τους του Κοσσυφοπεδίου ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που ενέσκηψε μεταξύ των δύο πλευρών.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χαϊρεντίν Κούκι φθάνει σήμερα στα Σκόπια σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση.

Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και η κρατική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρεται με λεπτομέρειες στην επίσκεψη και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Ανεπίσημα δηλώθηκε ότι ο Χαϊρεντίν Κούκι θα συναντηθεί με  τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων και τον υπουργό οικονομικών υποθέσεων Βλαντίμιρ Πεσέφσκι καθώς και τον υπουργό Οικονομίας Βαλόν Σαρακίνι.

Στη συνάντηση θα τεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, που αναφέρονται στην άρση του εμπάργκο και των δύο πλευρών καθώς και στην κατάργηση του τέλους για είσοδο των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου στα Σκόπια, το οποίο τέλος επέβαλε η σκοπιανή πλευρά.

Ο Κοσοβάρος αναπληρωτής πρωθυπουργός μία ημέρα πριν από την επίσκεψή του στα Σκόπια εξέφρασε σοβαρές κατηγορίες εναντίον του εθνικιστή πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, που τον θεωρεί τον τελευταίο που απέμεινε στην περιοχή.

«Ο Γκρούεφσκι είναι το τελευταίο καταφύγιο των εθνικιστών, αυτών που  έχουν παραμείνει στην περιοχή. Ακόμη και εκείνοι στο Βελιγράδι έχουν αλλάξει», είπε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση Klan Kosova.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr