«Η Αθήνα δεν παραιτείται από τις κόκκινες γραμμές για το όνομα»

«Νέο όνομα που να μην περιέχει την ονομασία Μακεδονία»


Σεπτέμβριος 30, 2013.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι δεν θα παραιτηθεί ποτέ και δεν αφαιρεθούν οι κόκκινες γραμμές στο ζήτημα της ονομασίας του νοτιοσλαβικού κράτους.

Οι δηλώσεις, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων,  έγιναν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων «για την ελληνική θέση σε σχέση με τη διαφωνία του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

«Αναμένουμε ότι οι γείτονές μας θα συμπεριφερθούν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη κάθε υποψήφιας χώρας», δήλωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, το Σαββατοκύριακο, είχε συναντήσεις με το γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, το διαμεσολαβητή για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς, και μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η ελληνική πλευρά απαιτεί ένα νέο όνομα που δεν θα περιέχεται σε αυτό η ονομασία Μακεδονία και θα χρησιμοποιείται για  συνολική χρήση, σε διμερείς και διεθνείς σχέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

(Στο σλαβικό Τύπο, δεν φιλοξενείται τέτοια πληροφορία- υπάρχει μόνο στον αλβανικό Τύπο των Σκοπίων).
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr