Η Βουλγαρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομική βοήθεια για τους Σύρους πρόσφυγες


Σεπτέμβριος 23, 2013.

Η Βουλγαρία δεν έχει αρκετά χρήματα για συντήρηση των τουλάχιστον 2.000 προσφύγων από τη Συρία.


«Οι δυνατότητες της χώρας δεν είναι απεριόριστες. Είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης. Χρειαζόμαστε  βοήθεια από την ΕΕ», δήλωσε  στο πρακτορείο AFP ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, Τσβετλίν Γιόβτσεφ, σημειώνει η «Ρωσία σήμερα».

Σήμερα στη Βουλγαρία υπάρχουν πάνω από 4.000 χιλιάδες πρόσφυγες από διάφορες χώρες, οι περισσότεροι των οποίων είναι από τη Συρία, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω της εσωτερικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών «αυτό το φορτίο είναι βαρύ σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον υπάρχει ο φόβος μέχρι το τέλος του έτους να μετακινηθούν από την Τουρκία στη Βουλγαρία άλλοι 6.000 ή και 10.000 πρόσφυγες. Αυτό το ρεύμα των προσφύγων αδυνατούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Η Βουλγαρία προέβη και σε έκκληση στα κράτη της ΕΕ, θα απορροφήσουν πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι εάν οι ευρωπαϊκές χώρες  δεν βοηθήσουν τη Βουλγαρία στην αντιμετώπιση της εισροής προσφύγων, ενδέχεται να απειληθεί όλη η Ευρώπη, λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής ατόμων,  που μεταξύ αυτών ενδέχεται να υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις, εγκληματίες ή άτομα φορείς ασθενειών με το ενδεχόμενο να προκληθεί επιδημία στην κοινωνία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr