Οι προδότες και οι πατριώτες των Σκοπίων


Σεπτέμβριος 27, 2013.

Η έκφραση «ποιοι είναι οι προδότες και ποιοι οι πατριώτες» κυκλοφορεί ευρέως στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.


Οι πατριώτες, είναι  φυσικά οι οπαδοί και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης  του κόμματος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και οι προδότες είναι  οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι είναι «Μακεδόνες» και κατάγονται απευθείας από το σπέρμα του  Μεγάλου Αλέξανδρου και θέλουν να μεγαλουργήσει η χώρα τους με το όνομα «Μακεδονία», ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει στο μέλλον, να ενταχθεί  στους διεθνείς οργανισμούς και να επικρατήσει στο κρατίδιο η σταθερότητα και η ειρήνη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι που μιλά για τον πατριωτισμό των «Μακεδόνων» των Σκοπίων και από την άλλη η Σεκερίνσκα από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που υπεραμύνεται τις θέσεις του κόμματος της για πρόοδο και αλλαγή της πολιτικής της χώρας προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Η λέξη ‘προδότης’ είναι βαριά λέξη και όλοι προσπαθούν να την αποφύγουν ενστερνιζόμενοι την ιδεολογία του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για επιστροφή των Σλάβων  στην ‘μακεδονική αρχαιότητα’.

Μια παράλογη διαδικασία που κρατά χρόνια από έναν λαό που του γίνεται καθημερινά πλύση εγκεφάλου.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr