Οι Μουσουλμάνοι της Σερβίας βράβευσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό


Σεπτέμβριος 13, 2013.

Μία αντιπροσωπευτική ομάδα Βοσνίων της Σερβίας απένειμε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα χρυσό μετάλλιο για την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Βόσνιων μουσουλμάνων της Σερβίας.


Ο πρόεδρος του βοσνιακού Εθνικού Συμβουλίου, Εσάντ Τσούτσεβιτς και η αντιπροσωπεία του, απένειμαν το βραβείο των Μουσουλμάνων της Σερβίας στον Τούρκο πρέσβη στο Βελιγράδι, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Εσάντ Τσούτσεβιτς αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή του Ερντογάν προς τους Βόσνιους της Σερβίας, ενώ ο Τούρκος πρέσβης, Μποζάι, εξέφρασε τη χαρά του Ερντογάν στην παραλαβή του βραβείου.

Σημειώνεται ότι οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι της Σερβίας διαβιούν  στην επαρχία Σάντζακ της Σερβίας και αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του βοσνιακού εθνικού συμβουλίου αποφάσισε, επίσης, να χορηγήσει ανάλογο βραβείο και στον πρόεδρο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.




--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr