Η δραστηριότητα των πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

Το ρωσικό πλοίο Приазовье βρίσκεται υπό τις εντολές των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ενεργεί ανεξάρτητα από τη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο

Σεπτέμβριος 2, 2013.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι η Ρωσία έστειλε στις ακτές της Συρίας το κατασκοπευτικό πλοίο Πριαζόβια.


Το ρωσικό πλοίο απέπλευσε από τη βάση στη Σεβαστούπολη προκειμένου να συλλέξει  τηλεπικοινωνιακό πληροφοριακό υλικό για την κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας  αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.
Το ρωσικό πλοίο λειτουργεί για τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας  και είναι ανεξάρτητο από  τη ρωσική ναυτική δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου.

Σήμερα, εξάλλου, γύρω στο μεσημέρι έφθασε στην Ερυθρά Θάλασσα το αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο Nimitz συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία.

Η αμερικανική ναυτική ομάδα δεν έχει λάβει ακόμη διαταγή να πλεύσει στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στη Μεσόγειο βρίσκονται σήμερα πέντε αμερικανικά αντιτορπιλικά και ένα μεγάλο αποβατικό σκάφος.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες  τα αμερικανικά πλοία είναι εξοπλισμένα με περίπου 200 πυραύλους Tomahawk, ενώ για τη Συρία υπολογίζουν να ρίξουν εκατό πυραύλους σε συγκεκριμένους στόχους.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr