Συρία: «Ο Άσαντ λέει ότι αν δεχθεί επίθεση θα έχει μαζική προσέλευση ρωσικών στρατευμάτων»




Σεπτέμβριος  26, 2013.

Η λιβανική εφημερίδα ‘Αλ Ακμπάρ’ αναφέρει τις δηλώσεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη συνάντηση που είχε με του ξένες επισκέπτες στη Δαμασκό.


Ο Άσαντ έδειξε θετικός  στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.
«Αρχικά, ξεκινήσαμε την παραγωγή των χημικών όπλων στη δεκαετία του ’80, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ. 

Τώρα τα χημικά όπλα δεν έχουν πλέον  έναν τέτοιο αποτρεπτικό λόγο. Σήμερα υπάρχουν πιο σημαντικά και πιο εξελιγμένα όπλα  που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα σε μια στιγμή».

Και πρόσθεσε:

« Έχουμε τόνους χημικών όπλων, τα οποία έχουν γίνει ένα βάρος για εμάς. Η απαλλαγή από τα χημικά όπλα θα κοστίσει πολλά χρήματα, θα χρειαστούν πολλά χρόνια και θα αποτελέσουν  σημαντικό κίνδυνο για το περιβάλλον».

Στο τέλος ο Άσαντ έκανε μια εκπληκτική δήλωση που αναφέρει η εφημερίδα: « Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από τη Ρωσία ότι σε περίπτωση πολέμου κατά της Συρίας, στη χώρα θα γίνει μαζική μεταφορά  ρωσικών στρατευμάτων», αναφέρει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr