Αποδοκιμασία στην Ευρώπη από την κατάσχεση της βοήθειας για Παλαιστίνιους




Ισραηλινοί στρατιώτες επιτίθενται στους Γάλλους διπλωμάτες

Σεπτέμβριος 22, 2013.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε το Σάββατο τον τρόπο με τον οποίο ο ισραηλινός στρατός αντιμετώπισε μια ομάδα ευρωπαίων διπλωματών, καθώς προσπαθούσε να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, των οποίων οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν τα σπίτια τους.


Σε δήλωση της, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Ευρωπαία Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, καθώς και η εκπρόσωπος της Ύπατης εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάθριν Άστον,  ‘εξέφρασαν την ανησυχία τους για το περιστατικό και περιμένουν από τις ισραηλινές αρχές να διευκρινιστεί η στάση τους’.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν την Παρασκευή σε Ευρωπαίους διπλωμάτες οι οποίοι εργάζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους και κατάσχεσαν ένα φορτηγό που μετέφερε σκηνές και ανθρωπιστικό υλικό προς  ανθρώπους των οποίων τα σπίτια κατεδαφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Δυτική Όχθη.

Οι στρατιώτες έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε μια ομάδα διπλωματιών καθώς και σε κατοίκους της περιοχής.

Το περιστατικό- σημειώνει  το αραβικό Sky news,  διευρύνει το χάσμα μεταξύ του Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών λόγω της απόφασης για την απαγόρευση οικονομικής βοήθειας σε οργανώσεις που εργάζονται στα κατεχόμενα εδάφη από το Ισραήλ, με αρχή που θα μπορούσε να γίνει το επόμενο έτος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την ως παρέμβαση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, σημειώνει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr