Ιράν προς Πούτιν: Θα συμμετέχουμε μέχρι εσχάτων στον πόλεμο της Συρίας


Σεπτέμβριος 12, 2013.

Οι Ιρανοί ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι το Ιράν «θα μπει στον πόλεμο και θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του, στην περίπτωση μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας.


Η εφημερίδα του Κουβέιτ «Αλ Ράι» δημοσίευσε ότι πριν από λίγες ημέρες ιρανική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Μόσχα.

Οι Ιρανοί ενημέρωσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το Ιράν θα μπει στον πόλεμο υπερασπίζοντας τη Συρία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ιράν, προηγουμένως, είχε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν πληροφορήθηκε από το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να γίνει μέρος μια στρατιωτικής σύγκρουσης στη Συρία.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ  είχε στείλει την αντιπροσωπεία στη Μόσχα, προκειμένου να διευκρινισθεί η ρωσική στάση στην ιρανική απόφαση.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ανώτεροι στρατιωτικοί και πολικοί ηγέτες του Ιράν και η συνάντηση περιγράφηκε ως «εμπιστευτική».

Ο Πούτιν δήλωσε: «Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Δημοκρατίας πήρε μια μοιραία απόφαση ότι το Ιράν είναι έτοιμο για όλες τις συνέπειες. Η δικαιολογία ήταν ότι η Συρία αποτελεί μέρος της ιρανικής ασφάλειας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρακτική που θα αποδυναμώσει τη Συρία,  γιατί η απειλούμενη χώρα θα ακολουθήσει  τη δική μας  πολιτική» (διαδικασία).

Ο Πούτιν επηρέασε στην αλλαγή στάσης του Ιράν, και συμφωνήθηκε ότι η  Ρωσία θα παίξει ρόλο εξισορρόπησης της κατάστασης, ώστε να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος  που θα έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παρόλα αυτά, μετά την πολιτική διαβούλευση, το Ιράν συνέχισε να ενεργεί, ως ο πόλεμος να είναι αναπόφευκτος και ο Χομενεΐ έδωσε εντολή  η χώρα του να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την προστασία της Συρίας- ανεξάρτητα του αποτελέσματος, σημειώνει η πηγή.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr