Γκρούεφσκι στον ΟΗΕ: “Ο λαός των Σκοπίων δεν θα δεχθεί ποτέ να μετονομαστεί”





Σεπτέμβριος 28, 2013.

«Ο λαός μας δεν θα δεχθεί ποτέ εκ νέου να μετονομασθεί και αν αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί τώρα, αν και μας αφορά, θα το αφήσουμε στη συνέχεια στην νέα γενιά, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα είναι σε θέση να το λύσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι,  στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


«Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε καυτά θέματα για τις μελλοντικές γενιές, αλλά πρέπει να ενωθούμε για να βρούμε λύσεις και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις για την εξασφάλιση της ευημερίας για το κράτος και την περιοχή» δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Είπε ότι τα Σκόπια, βάσει του διεθνούς δικαίου έχουν το δικαίωμα να αυτο-προσδιορίσουν την ταυτότητά τους ως ‘μακεδονική’.

Ο Γκρούεφσκι έδωσε παραδείγματα από τη διένεξη Σερβίας –Κοσσυφοπεδίου και Κροατίας- Σλοβενίας, όπου σε υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης ξεπέρασαν τις προκλήσεις, «αυτά είναι καλά παραδείγματα για να βρούμε μια λύση».

Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους παρόντες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να συμμετάσχουν άμεσα ώστε να βρεθεί μια κοινή λύση, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr