Έντι Ράμα: Θα κάνουμε τα σύνορα Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου ‘αόρατα’


Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα (α) έγινε δεκτός στην Πρίστινα από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι με ιδιαίτερη τιμή

Σεπτέμβριος 13, 2013.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας,. Έντι Ράμα, εγκαινίασε χθες την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο.


 Για την υποδοχή του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδεύεται με τους συνεργάτες και τους υπουργούς του, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στην Πρίστινα.

Ο Έντι Ράμα πήγε στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, όπου "η ομιλία του προς τους βουλευτές ήταν πολύ συγκινητική", όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε,,μεταξύ των άλλων,  ότι μια άτυπη ένωση μεταξύ των δύο χωρών, θα μετατρέψει τη συνοριογραμμή Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας "αόρατη".

Κατά την ομιλία του, ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε το ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης από την προσχολική ηλικία έως το Πανεπιστήμιο. Τη δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για την τελωνειακή ένωση των δύο  γειτονικών χωρών.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει μια συνθήκη φιλίας και καλής γειτονίας, ενώ  για το έργο του αγωγού TAP, όπως  δήλωσε, θα περιλαμβάνει μία διακλάδωση προς το Κοσσυφοπέδιο.

Ωστόσο, για τον αγωγό αυτόν, δεν φείσθηκε των καλών λόγων για τον προκάτοχό του, Σαλί Μπερίσα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.




--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr