Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κοσσυφοπέδιο: Σκότωσαν αξιωματικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης- EULEX


Σεπτέμβριος 19, 2013.

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη,  σε μια περιοχή που κυρίως ζουν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι ο πρώτος θάνατος από την ανάπτυξη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης- EULEX,  στο Κοσσυφοπέδιο από το 2008 και μετά από την εύθραυστη συμφωνία της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Ο αξιωματικός, λιθουανικής καταγωγής, σκοτώθηκε σε σερβική εθνοτική περιοχή της οποίας οι κάτοικοι είναι έντονα νευρικοί  μετά τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση της ΕΕ, να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αλβανική πλειοψηφία του Κοσόβου.

Ο αξιωματικός από τη Λιθουανία βρίσκονταν σε αυτοκίνητο όταν πυροβολήθηκε σε μια στροφή, ο συνοδηγός του από την Τσεχία διασώθηκε.

Οι γιατροί στην εθνικά διχοτομημένη πόλη της Μιτρόβιτσα, διαπίστωσαν τον θάνατο του αξιωματικού που πυροβολήθηκε στο στήθος, γράφει το δημοσίευμα.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr