‘Χεζμπολάχ’: Στη Συρία έχουν τοποθετηθεί S-300


Σεπτέμβριος 10, 2013.


Πηγές της ‘Χεζμπολάχ’ δήλωσαν στον ανταποκριτή της εφημερίδας του Κουβέιτ ‘Αλ Ράι’ ότι στο έδαφος της Συρίας σε αναμονή της αμερικανικής επίθεσης έχουν αναπτυχθεί S-300.

Οι ηγέτες της ‘Χεζμπολάχ’ υποστηρίζουν ότι παρά τις επίσημες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι «λίγα συστήματα  έχουν παραδοθεί στη Συρία»,  καθώς  και τα δημοσιεύματα ότι η Ρωσία καθυστερεί την παράδοση των πυραύλων Iskander, εκτιμούν ότι στο συριακό έδαφος έχουν τοποθετηθεί αντιπυραυλικές συστοιχίες S-300.  
  Επίσης, η ‘Χεζμπολάχ’ ισχυρίζεται ότι η Συρία είναι επί καιρό  ενταγμένη – έτσι δίνεται, τουλάχιστον,  η εντύπωση- σε ένα Αμερικανικό- Ισραηλινό σχεδιασμό.

Ως αποδεικτικά στοιχεία  παρουσιάζεται η επίσκεψη του Νετανιάχου, τον περασμένο μήνα, στη Μόσχα.

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Πούτιν να μην προμηθεύσει τη Συρία με συστήματα S-300, τα οποία θα μπορούσαν να καταρρίψουν τα ισραηλινά τζετ κατά την απογείωση. 

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί  για την αλλαγή της στρατιωτικής ισορροπίας και να μην φοβάται ότι προηγμένα οπλικά συστήματα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια εξτρεμιστικών ομάδων, οι οποίες έχουν καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του συριακού εδάφους.

Η ‘Χεζμπολάχ’ δεν πιστεύει αυτά που είπε ο Πούτιν στον Νετανιάχου, αλλά απλά επιβράδυνε την εκτέλεση των συμβάσεων για την προμήθεια όπλων στη Συρία, για να μην προκαλέσει τη Δύση.

Παρόλα αυτά, θεωρείται ασφαλές ότι ορισμένα από τα συστήματα των S-300 είναι ήδη στη Συρία και  άλλα βρίσκονται στο δρόμο για την παράδοση, σημειώνει χαρακτηριστικά η πηγή.


--







Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr