Συρία: Η πολιομυελίτιδα επιστρέφει μετά από 14 χρόνια απουσίας


Οκτώβριος 28, 2013.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας- ΠΟΥ, ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 22 παιδιά με την υποψία της πολιομυελίτιδας στη Συρία», καθώς οι αξιωματούχοι υγείας καταβάλουν σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος του ιού της νόσου  που παρουσιάστηκε μετά από 14 χρόνια.


Ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Όλιβερ Ροζενμπάουερ, είπε ότι «οι ασθενείς παρουσιάζουν μια χαλαρή παράλυση ως αποτέλεσμα  της πολιομυελίτιδας στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, κυρίως σε παιδιά που είναι ηλικίας κάτω των δύο ετών».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν πάνω από 100 χιλιάδες παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών με την υποψία της πολιομυελίτιδας στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ.

Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία της μολυσματικής ασθένειας αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζεται με εμβολιασμό τριών δόσεων.

Ο Rosenbauer  δήλωσε ότι «ο πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του  και προέτρεψε να ξεκινήσει μια εκστρατεία εμβολιασμού άμεσα», πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχει ένα σχέδιο για τον εμβολιασμό όλων των ατόμων σε όλη τη Συρία από το Νοέμβριο, αλλά η συζήτηση συνεχίζεται  για τις ρυθμίσεις σε προμήθεια του ιατρικού υλικού και της μεταφοράς του», αναφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα των Κούρδων της Συρίας

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr