Αίγυπτος: 15 νεκροί σε συγκρούσεις για την επέτειο του πολέμου ‘Γιομ Κιπούρ’


Οκτώβριος  6, 2013.

Σε συγκρούσεις υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι  και των δυνάμεων ασφαλείας του στρατού σκοτώθηκαν 15 άτομα άλλα 83 τραυματίστηκαν σε όλη την Αίγυπτο, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ‘Αλ Αχράμ’.


Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Χαλέντ αλ Χατίμπ, ανέφερε ότι 13 είναι οι νεκροί στο Κάιρο, ένας στην πόλη Μπένι Σούεφ στην Άνω Αίγυπτο και ένας στο Ντέλκο.

Ο εκπρόσωπος, εξάλλου, του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι  τουλάχιστον  200 υποστηρικτές του Μόρσι συνελήφθησαν «καθώς προσπαθούσαν να εισβάλουν στους απαγορευμένους δρόμους της Αιγύπτου».

Ο Συνασπισμός των Ισλαμιστών που υποστηρίζει τις ομάδες του Μόρσι- Εθνική Ένωση για την υποστήριξη του Νόμου- αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην οδό ‘Ραμσή’ σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και υποστηρικτών του στρατού.

Από τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» αναφέρθηκε νωρίτερα ότι τα άτομα που σκοτώθηκαν μεταφέρθηκαν από τις αρχές  στο νοσοκομείο  Σαντάναβι στο Κάιρο. Το κίνημα προέτρεψε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τη βία κατά των διαδηλωτών.

Η 6η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που σηματοδοτεί την 40η επέτειο του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1973. Η ημέρα αυτή είναι εθνική αργία στην Αίγυπτο.
Από τις προηγούμενες, ήδη, ημέρες, οι οπαδοί του Μόρσι είχαν προγραμματίσει να διαμαρτυρηθούν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, παρά την απαγόρευση από τις αρχές.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr