Εντοπίστηκαν 363 ελαττώματα στο νέο μαχητικό F-35


Οκτώβριος 1, 2013.

Το αμερικανικό επιθετικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35, αποδείχθηκε ελαττωματικό. Οι ειδικοί του Πενταγώνου έχουν εντοπίσει μέσω ενός προγράμματος, 363 ελαττώματα στο νέο μαχητικό.


Στην έκθεσή του, ο  γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου είπε ότι ‘τα ελαττώματα μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της  μηχανής του σκάφους, καθώς και την αξιοπιστία του».

Σύμφωνα με το ρωσικό Itar Tass,  ορισμένες εκδόσεις stealth του αεροσκάφους αυτού έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Το πρόγραμμα για την παραγωγή του αμερικανικού μαχητικού επιθετικού αεροσκάφους 5ης γενιάς- F-35 (JSF - Joint Strike Fighter) είναι το μεγαλύτερο έργο του Υπουργίου Εθνικής Αμύνης των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο ανάμενε να παραχθούν περισσότερα από τρεις χιλιάδες τέτοιων μαχητικών, συμπεριλαμβανομένων των ξένων εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Ήδη για τη δημιουργία του F-35 το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ από το 2001 έχει ήδη ξοδέψει  πάνω 395 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λόγω, εξάλλου, των πολλών καθυστερήσεων και των προβλημάτων η ημερομηνία παραγωγής του έχει μετακινηθεί για το 2016.

Ένα κύριο πρόβλημα του μαχητικού είναι η εμφάνιση ρωγμών στην περίοδο δοκιμών που θέτουν αμφιβολίες για τη συνολική απόδοσή του.

Πριν από τον Αύγουστο του 2013, είχαν παραχθεί 72 αεροσκάφη τύπου F-35, τριών εκδόσεων, σημειώνει το ρωσικό ‘Βέστι’.




--






Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr