«Τα Σκόπια ανοίγουν προξενείο στην Κορυτσά- η Αλβανία ξέχασε το Μοναστήρι»


Οκτώβριος 12, 2013.

Τα Σκόπια θα ανοίξουν σύντομα προξενείο στην πόλη της Κορυτσάς. Αυτή ήταν μια πρόταση-υπόσχεση του προέδρου των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, προς τη σλαβική μειονότητα του Πόγραδετς.

Το αίτημα είχε γίνει αρχικά από  το μειονοτικό κόμμα των σκοπιανών στην Αλβανία, που κυρίως έχει ψηφοφόρους από τις παραμεθόριες περιοχές της Αλβανίας με τα Σκόπια.

«Ζητάμε μια διοίκηση που θα έχει τις εξουσίες της πρεσβείας. Να μην χρειάζεται να μεταβαίνουμε στα Τίρανα για οποιαδήποτε πληροφορία ή υπηρεσία, γι’ αυτό θέλουμε ένα προξενείο στην Κορυτσά», δήλωσε ο γραμματέας του μειονοτικού κόμματος, Βασίλ Στεργιόφσκι.

«Το ελληνικό προξενείο που λειτουργεί στην Κορυτσά είναι ανοικτό και έχει ως έργο την  αφομοίωση των Βλάχων, Αλβανών, Ρομά αλλά και σκοπιανών. Από την άλλη πλευρά, επί πολλά χρόνια, υπάρχει το αίτημα να ανοίξει ένα αλβανικό προξενείο στο Μοναστήρι των Σκοπίων, αλλά η αλβανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος είναι σιωπηλοί στο αίτημα αυτό», σημειώνεται  στο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr