Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις προστατεύουν τους Αλεβίτες




Οκτώβριος 5, 2013.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν, το Σάββατο, κατά μήκος των ακτών για να προστατεύσουν  τους οικισμούς, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κατοικούνται από Αλεβίτες, αίρεση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ακτιβιστές δήλωσαν ότι υπάρχει αυξημένος φόβος επίθεσης των ισλαμιστών ανταρτών και ο στρατός αναπτύχθηκε για να αποτρέψει τις μαζικές δολοφονίες.

 Δύο αντιπολιτευτικές ένοπλες ομάδες βομβάρδισαν το πρωί την πόλη ΄αλ Μίτρας’ σκοτώνοντας έξι ανθρώπους. Οι ομάδες αυτές επιβαρύνονται για φόνους 248 ατόμων σε δύο κοντινές σουνιτικές πόλεις Μπάιντα και Μπανιάς.
«Ανησυχούμε διότι αυτή είναι μια απομονωμένη περιοχή και τα εγκλήματα μπορούν να καλυφθούν γρήγορα», είπε ο Ραμί-Αμπντούλ Ραχμάν από τη βρετανική βάση του συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει διασπαστεί σε ολόκληρη τη χώρα σε θρησκευτικές αναμετρήσεις. Οι Σουνίτες διαδίδουν την εξέγερση, ενώ οι Χριστιανοί και οι άλλες μουσουλμανικές αιρέσεις στέκονται μακριά από τα εγκλήματα».

Ένας άλλος ακτιβιστής της Συρίας που παρουσιάζεται με το όνομα Άμπου αλ Βάλεεντ, είπε ότι υπάρχουν εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την παράδοση ανταρτών μαχητών από τις κυβερνητικές δυνάμεις, προκειμένου να μην προκαλέσουν (οι ισλαμιστές) βλάβη στον άμαχο πληθυσμό, σημειώνει η λιβανική ‘σταρ’.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr