Το Κοσσυφοπέδιο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε Σέρβο υπουργό


Οκτώβριος 27, 2013.

Πρίστινα.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου διέταξαν τη σύλληψη του Σέρβου υπουργού  με αρμοδιότητα το Κοσσυφοπέδιο, Αλεξαντάρ Βούλιν,  λόγω της παράνομης εισόδου του στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Την περασμένη εβδομάδα ο Βούλιν επισκέφθηκε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου,  ως μέρος της εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές στις  3 Νοεμβρίου 2013.

Τον Απρίλιο, το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία, υπέγραψαν συμφωνία με την οποία το Βελιγράδι συμφώνησε να παραχωρήσει τον έλεγχο της μικρής σερβικής περιοχής του βορείου Κοσσυφοπεδίου.

Στη συμφωνία αναφέρεται ότι η περιοχή θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σε αντάλλαγμα για αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Σερβία.

Ο εκπρόσωπος της σερβικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Κοσσυφοπεδίου.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η σερβική εφημερίδα ‘Blic’ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς, είπε ότι μια ενδεχόμενη σύλληψη του Βούλιν θα αποτελούσε παράβαση της συμφωνίας των Βρυξελλών που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr