Η «Αυτοδιάθεση» ζητά να μην επιτραπεί επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού στο Κοσσυφοπέδιο


Οκτώβριος 16, 2013.

Το κίνημα της ‘Αυτοδιάθεσης’ του Κοσσυφοπεδίου έχει εκδώσει απόφαση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την επικείμενη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.


Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αυτοδιάθεσης, Visar Ymer, δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή είναι παράνομη, επειδή το σερβικό κράτος συμμετέχει άμεσα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι Σέρβοι αξιωματούχοι δεν πρέπει να επισκεφθούν το Κοσσυφοπέδιο, έως ότου η Σερβία αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, είπε ο Ymer.

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι  η άφιξη του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δεν έχει να κάνει με την ελεύθερη κυκλοφορία, όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός της Σερβίας δεν έχει ως στόχο να καλέσει τους Σέρβους να συμμετάσχουν στις εκλογές, αλλά, να τους καλέσει να ψηφίσουν τη λίστα πίσω από την οποία βρίσκεται το σερβικό κράτος», είπε ο Ymer.

Πρόσθεσε ότι οι θεσμοί του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά το Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβουν απόφαση για να σταματήσουν την επικείμενη επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού.

«Το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης ζήτησε από την υπηρεσία Πληροφοριών της Αστυνομίας και τα άλλα θεσμικά όργανα την εκτέλεση των νομικών καθηκόντων  και υποχρεώσεων τους, που έχουν ως προς την κυριαρχία της χώρας και του κράτους δικαίου και έννομης τάξης. Τα ιδρύματα αυτά δεν πρέπει να πέσουν θύματα των πολιτικών αποφάσεων», είπε ο Visar Ymer.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr