Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα θα μπορούσε να ονομάζεται «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»



Το κείμενο του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι στο Facebook, το οποίο έγραψε σήμερα το πρωί (κλίκ για μεγέθυνση)

Οκτώβριος 18, 2013.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ένα ειρωνικό σχόλιο για την Ελλάδα.

Ο Γκρούεφσκι σημειώνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ονομάζεται Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας.


«Εδώ και δύο χρόνια η χώρα είναι έτοιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τρία χρόνια για ένταξη στην ΕΕ. Και στις δύο περιπτώσεις, εξαιτίας της αντίθεσης από το νότιο γείτονά μας , που όχι μας μπλοκάρει, αλλά μας βρίζει, κιόλας, αποκαλώντας μας Σκοπιανούς και Fyrom, έτσι θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και εμείς ως FOPOG, δηλαδή, Former Otoman Province of Greece», σημειώνει ο Γκρούεφσκι.

Πιο κάτω θα προσθέσει ότι « με τις προσβολές και τους εκβιασμούς δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Η λύση επιτυγχάνεται με την ανθρώπινη κατανόηση, το διάλογο, τη συζήτηση σε όλα τα επίπεδα. Αλλά δεν θέλουν να βρεθεί μια λύση στη διαφορά. Όταν αλλάξουν ρητορική τότε, ίσως καταλήξουμε σε μια λύση».

 Θα προσθέσει:

« Γνωρίζουμε ότι θα φθάσουμε σε λύση κάποια μέρα μέσα από έναν συμβιβασμό, αλλά όχι αυτό που αναφέρει η άλλη πλευρά, γιατί εμείς έχουμε χτίσει ένα έθνος – κράτος με δικό του όνομα και τη γλώσσα του»,  γράφει ως κατακλείδα ο Γκρούεφσκι .

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr