Συρία: Δημιουργήθηκε ενιαίο κουρδικό κόμμα


Η συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων και του Μασούντ Μπαρζανί  έγινε χθες στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ


Οκτώβριος 15, 2013.

Τα κουρδικά κόμματα της Συρίας, συγχωνεύονται σε ένα με την ονομασία « Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της  Συρίας». Στο σχέδιο της ενότητας συμπεριλήφθηκαν το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κουρδικό κόμμα της Ένωσης, το Κουρδικό κόμμα της Ελευθερίας και το Κουρδικό κόμμα του Αζάντι.


Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο ανώτερος ηγέτης του κουρδικού κόμματος Kawa Azizi οι προετοιμασίες για τον καθορισμό του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος  της Συρίας έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Azizi δήλωσε ότι η ιστορία των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων χρονολογείται πριν από 60 χρόνια και τόνισε:  Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ένωσης (PYD) είναι σχετικά νέο. Αυτό που στοχεύουμε είναι να συγκεντρωθούν όλα τα κουρδικά κόμματα στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του PYD.

Αναπτύσσοντας τις φιλοδοξίες  των Κούρδων, είπε ότι μελλοντικός στόχος του «Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν της Συρίας» είναι  να μπορέσει να ζήσει ο κουρδικός λαός στις πατρίδες του μέσα σε μια ομοσπονδιακή Συρία.

Αναφερόμενος  στη συνάντηση των αντιπροσώπων του «Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου» με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι «η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα. Εμείς δεν την βλέπουμε ως εχθρικό κράτος. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες. Η Τουρκία πρέπει να μας αγκαλιάσει τώρα που η Συρία έχει χωριστεί σε τμήματα».

Επιτροπή αποτελούμενη από τους αρχηγούς των κομμάτων καθώς και εκπροσώπων από τα τέσσερα μέρη, συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί, τον ηγέτη της κουρδικής περιφέρειας στο βόρειο Ιράκ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος της Συρίας.

Ο Μπαρζανί συνεχάρη τους ηγέτες για το βήμα τους και επεσήμανε τη σημασία της ενότητας των Κούρδων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr