Αλβανική Διασπορά: Φωτογραφίες των Αλβανών Εβραίων στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Σικάγο


Οκτώβριος 21, 2013.

Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Shokie του Σικάγο, σύντομα θα φιλοξενήσει εικόνες από τον Γολγοθά των Εβραίων της Αλβανίας και της φροντίδας της οποίας έτυχαν από τους Αλβανούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Στην πρωτοβουλία αυτή πρωτοστάτησαν οι εκπρόσωποι της αλβανο-αμερικανικής ένωσης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους επικεφαλής του Μουσείου, μαζί με τον εκπρόσωπο Μπράνκο Μανολόφσκι, εκπρόσωπο των Ορθοδόξων Αλβανών του κράτους των Σκοπίων.

Ο διευθυντής του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, Noreen B. Brand, και ο πρόεδρος του Αμερικανο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσαν ότι οι συναντήσεις με τους Αλβανούς φίλους θα ανοίξουν ένα νέο δρόμο συνεργασίας και εναρμόνισης των θέσεών τους.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να παρουσιαστούν  ιστορικά αρχεία και εκατοντάδες φωτογραφίες από τις διώξεις, δολοφονίες και την εξόντωση των Εβραίων στην μαύρη εποχή του ναζιστικοφασισμού των Βαλκανίων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr