Σχέδιο Ρωσίας-ΗΠΑ για Ισλαμιστές εγκληματίες πολέμου στη Συρία


Οκτώβριος 17, 2013.

Στα αραβικά  ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύθηκε σήμερα μια πληροφορία για μυστική συμφωνία ΗΠΑ –Ρωσίας που θα τεθεί σε ισχύ μετά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.


Συγκεκριμένα το πόρταλ ‘Σαράγια Νιουζ’ δημοσίευσε σχετικό άρθρο και σύμφωνα με αυτό,  η Interpol θα αναζητήσει, θα συλλάβει και θα παραδώσει στην κυβέρνηση της Συρίας επιφανείς Ισλαμιστές τρομοκράτες και ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου και ειδεχθείς πράξεις κατά της ανθρωπότητας.

Το αραβικό πόρταλ αναφέρει ότι θα επικηρυχτούν  όσοι είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες αμάχων.

Στη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται οι περισσότεροι από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό – με πολύ λίγες εξαιρέσεις.

Η κυβέρνηση της Συρίας φέρεται ότι έχει, ήδη, έρθει σε επαφή με την Interpol και ο διεθνής μηχανισμός δεν έχει καμία αντίρρηση στο θέμα αυτό, στο ότι, δηλαδή, οι αντιφρονούντες στη Συρία ευθύνονται για δολοφονίες άμαχου πληθυσμού.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία δεν θα αντιταχθεί σε ενδεχόμενη δίωξη και Σύριων, εφ’ όσον αποδειχθεί η συμμετοχή τους στις δολοφονίες αμάχων, σημειώνει η πηγή.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr