Τουρκία: Σε μια δεκαετία έγιναν 106 χιλιάδες συλλήψεις για ‘τρομοκρατία’

www.echedoros-a.gr

Νοέμβριος 27, 2013.

Κατά τα δέκα χρόνια της διακυβέρνησης της Τουρκίας από το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης –AKP,  ενώ ο πληθυσμός στη χώρα αυξήθηκε κατά 8,6 τοις εκατό, οι συλλήψεις των «υπόπτων για τρομοκρατία» αυξήθηκαν κατά 112,4 τοις εκατό, σημειώνει χαρακτηριστικά το κουρδικό δημοσίευμα.


Βάσει του σχετικού αντιτρομοκρατικού νόμου που ψηφίστηκε στην Τουρκία, η Γενική Εισαγγελία,  απέστειλε εντάλματα για συλλήψεις σε 106.301 άτομα.

Η σχετική στατιστική μελέτη εκπονήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης  και αναφέρεται για τα «τρομοκρατικά εγκλήματα» της δεκαετίας 2002- 2012.
Η πλειοψηφία αυτών των στατιστικών στοιχείων, σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρεται σε πολιτικά εγκλήματα.

Το 42 τοις εκατό των συλληφθέντων από το Ντιγιαρμπακίρ

Σύμφωνα με τα  στατιστικά στοιχεία των συλλήψεων για τρομοκρατία, τα πρωτεία έχει η  περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ- περιοχή που κατοικείται από κουρδικό στοιχείο- με 41,8 τοις εκατό των συνολικών συλλήψεων.

Ακολουθεί η περιοχή Βαν – περιοχή και αυτή με κουρδικό πληθυσμό- με ποσοστό 17,1 τοις εκατό και κατόπιν η Κωνσταντινούπολη με 11,8 τοις εκατό και ακολουθούν οι πόλεις με πολύ χαμηλά ποσοστά  Αττάλεια, Προύσα, Σαμψούντα με 1,5 τοις εκατό των συλλήψεων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr