Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν 14 γυναίκες της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας»


Συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση

Νοέμβριος 27, 2013.

Αλεξάνδρεια.

Το αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 14 γυναίκες, μέλη του κινήματος των «μουσουλμάνων αδελφών» σε 11 χρόνια-συνολικά- φυλακή μετά την ομολογία για την ενοχή τους σε συμμετοχή  σε «τρομοκρατική οργάνωση», όπως ανέφεραν πηγές από το δικαστικό σύστημα της χώρας.


Το δικαστήριο έλαβε χώρα στη μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας. Κατά τη δίκη  έξι άνδρες από την τοπική ηγεσία της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλάκιση και μεταφέρθηκαν στις φυλακές.

Οι άνδρες ήταν ένοχοι για υποκίνηση των γυναικών στο κλείσιμο των κεντρικών δρόμων της πόλης κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στις 31 Οκτωβρίου, μεταξύ των υποστηρικτών και αντιπάλων του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τις γυναίκες για παραβίαση της δημόσιας τάξης, αφού αυτές χρησιμοποιούσαν μαχαίρια και πετούσαν πέτρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με το AFP.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr