Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τη Γερμανία να αγοράσει 25 υποβρύχια


Νοέμβριος 5, 2013.

Η Σαουδική Αραβία εξεδήλωσε ενδιαφέρον για αγορά 25 υποβρυχίων από τη Γερμανία αξίας 2,5 δις δολαρίων που θα παραχθούν από τα ναυπηγεία HDW του Κιέλου και του Emden Nordseewerk.


Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται την γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έστειλε επιστολή στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την ανάληψη της νέας κυβέρνησης.

Στις πωλήσεις όπλων της Γερμανίας προς τη Σαουδική Αραβία αντιτίθεται το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα  που συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού αφού τα όπλα που πήρε στο παρελθόν η αραβική χώρα τα χρησιμοποίησε για να καταστείλει την εξέγερση του λαού της και τις διαμαρτυρίες των πολιτών της προβαίνοντας σε σαφή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, την πληροφορία του δημοσιεύματος  για την αγορά των υποβρυχίων,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δεν την επιβεβαίωσε, αλλά και δεν την αρνήθηκε, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr