Βουλγαρία: 280 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός «Κοζλοντούι»


Νοέμβριος 19, 2013.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Βουλγαρία, Λιθουανία και Σλοβακία, για την ολοκλήρωση της αποξήλωσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων στους 


 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ‘Κοζλοντούι’, ‘Ιγκνάλινα’ και ‘Μποξούνιτσε’ για την επόμενη δημοσιονομική περίοδο της ΕΕ (2014-2020), σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα που επικαλείται την υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι πολύ παλαιές και δεν είναι δυνατόν από οικονομική άποψη να αναβαθμιστούν αποτελεσματικά ώστε να καλύπτουν τα ελάχιστα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας», δήλωσε ο εισηγητής Giles Chichester ( Βρετανός ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών).

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επεκτείνουν το νέο κανονισμό της ΕΕ με την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη Λιθουανία, Βουλγαρία και Σλοβακία για να ολοκληρώσουν τον παροπλισμό των εγκαταστάσεων των πυρηνικών σταθμών τους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr