Τουρκία: Συνεχίζεται η τουρκική άσκηση ‘Νουσρέτ’


Νοέμβριος 27, 2013.

Η στρατιωτική άσκηση «Νουσρέτ 2013» πραγματοποιείται  από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους της από τις 23 Νοεμβρίου.


Στην άσκηση δοκιμάζονται τρόποι  εκκαθάρισης θαλάσσιων ναρκών   από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κοντά στα Δαρδανέλια, στον κόλπο του Ξηρού, βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας παρακολούθησαν  την επιχείρηση.

Το κύριο μέρος της άσκησης άρχισε την Τρίτη, όπου χρησιμοποιήθηκαν πολλές καινούργιες τεχνολογίες.

Την άσκηση παρακολουθούν 29  στρατιωτικοί παρατηρητές από 12 χώρες.
Περίπου 50 νάρκες απενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης αποναρκωθέτησης της περιοχής. Οι νάρκες ανιχνεύονται με συσκευή προηγμένης τεχνολογίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επτά συλλεκτικά πλοία ναρκών,  μια φρεγάτα, δύο περιπολικά σκάφη, ένα ελικόπτερο, μονάδα υποβρύχιων καταστροφών, ένα αεροπλάνο C-130,  πλοία της ακτοφυλακής κ.α.

[ ‘Νουσρέτ’ θα πει ‘βοήθεια του Θεού’ και ήταν η ονομασία ενός πλοίου- ναρκαλιευτής  του Οθωμανικού στόλου που έλαβε μέρος στην εκστρατεία της Καλλίπολης και αργότερα λειτούργησε στο τουρκικό ναυτικό την τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα]

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr