Βουλγαρικό κόμμα ζητά επιστροφή εδαφών από Σκόπια και Σερβία


Ο  Βόλεν Σιντέροφ- Волен Сидеров, στο βήμα της βουλγαρικής Βουλής


Το βουλγαρικό κόμμα  ζητά το Μποσίλεγκραντ  (Σερβία) και η Στρώμνιτσα (Σκόπια) να ενταχθούν στη Βουλγαρία


Νοέμβριος 27, 2013.

 «Οι περιοχές της Σερβίας και των Σκοπίων που κατοικούνται από Βουλγάρους να επιστρέψουν στη Βουλγαρία», ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ακροδεξιού κόμματος ‘Ατάκα’ σε μια δήλωσή του που αναγνώστηκε κατά την ολομέλεια της βουλγαρικής Βουλής, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.


Στη δήλωση αναφέρεται ότι το 1919 υπεγράφη μια ταπεινωτική συνθήκη με τη χώρα και σύμφωνα με αυτήν πολλοί Βούλγαροι παρέμειναν εκτός του βουλγαρικού κράτους. (σημ. αναφέρεται στη Συνθήκη Νεϊγύ του 1919 που σύμφωνα με τους Βουλγάρους ιστορικούς θεωρείται ως η δεύτερη εθνική καταστροφή).

«Η Σερβία και τα Σκόπια δεν μπορούν να θεωρηθούν διάδοχοι του Σερβο-Κροατικού-Σλοβενικού κράτους. Η Σερβία έγινε η διάδοχος της Γιουγκοσλαβίας από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα και τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί με το συνταγματικό τους όνομα. Ως εκ τούτου η Συνθήκη Neuilly- Νεϊγύ, υπαγορεύει ότι δεν υπάρχει καμία ισχύ για τη Σερβία και την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας για τις δυτικές περιοχές (στη Σερβία) και για την Στρώμνιτσα (των Σκοπίων), λόγω της κατάργησης του κράτους με τον οποίο έχει συναφθεί η Συνθήκη. Τα εδάφη αυτά που αποκολλήθηκαν από τη χώρα μας , στο πλαίσιο της Συνθήκης, πρέπει να επιστραφούν  στη  Βουλγαρία», αναφέρει το Ataka.

Σύμφωνα με το ακροδεξιό βουλγαρικό κόμμα, το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Σερβία για ένταξη στην ΕΕ και πριν από ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων στην ΕΕ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr