Ρωσικό πυρηνοκίνητο αντιτορπιλικό εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα


Οκτώβριος 2, 2013.

Το βαρέως τύπου πυρηνοκίνητο αντιτορπιλικό «Πέτρος ο Μέγας» απέπλευσε από την αεροναυτική  βάση του Βορείου Στόλου Severomorsk , στις 22 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού του στη βόρεια θάλασσα διάνυσε πάνω από 3.200 μίλια.


Χθες ανακοινώθηκε  από τον επίσημο εκπρόσωπο του Βορείου Στόλου, πλοίαρχο Βαντίμ Σέργκα, η διέλευση του πολεμικού πλοίου από τα Στενά του Γιβραλτάρ και η είσοδός του στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα  με πληροφορίες το «Πέτρος ο Μέγας»(«Петр Великий») αγκυροβόλησε στο αγκυροβόλιο του Αμποράν (θάλασσα δυτικής Μεσογείου).

Σύμφωνα με τον Σέργκα, το πλοίο στον βορειοανατολικό Ατλαντικό αντιμετώπισε δύσκολες καιρικές συνθήκες με μεγάλα μέτωπα κακοκαιρίας, αλλά αυτά δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή δεκάδων προγραμματισμένων ασκήσεων στην αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» θα έχει τακτική παρουσία σε στρατηγικές περιοχές για τη Ρωσία σε όλους τους ωκεανούς και η επιτήρησή του θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr