Κούρδοι Συρίας: Έχουμε αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις- δεν θέλουμε άλλες


«Ηλικιωμένες γυναίκες προκειμένου να υπερασπιστούν τα χωριά τους, από τους ισλαμιστές,  έχουν πάρει τα όπλα»

Νοέμβριος 11, 2013.

Ο στρατιωτικός κλάδος του κόμματος των Κούρδων στης Συρίας (PYD), γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, έχει αρκετούς μαχητικές και είναι ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. 


Μάλιστα ο Redur Xelil, εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών δήλωσε ότι υπάρχουν 45 χιλιάδες Κούρδοι που μάχονται στις δυνάμεις τους, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζονται επί πλέον δυνάμεις.

Ο Redur Xelil σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Junge Welt, την οποία επικαλείται ο Τούρκος ανταποκριτής Ferit Aslan από το Ντιγιαρμπακίρ, το PYD-  Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα- αρνήθηκε να έρθουν μαχητές από το εξωτερικό για να πολεμήσουν στη Συρία με τους Κούρδους.

Ο Xelil είπε ότι οι ένοπλες ομάδες των Κούρδων έχουν περάσει από εκπαίδευση 45 ημερών και μαζί με τους Κούρδους αγωνίζονται Άραβες, Σύριοι και Τουρκμένοι που αποτελούν το 35 τοις εκατό των δυνάμεων τους και είναι αντι-ισλαμιστές.

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων,  είπε προς τη γερμανική εφημερίδα, πως ακόμη και ηλικιωμένες γυναίκες προκειμένου να υπερασπιστούν τα χωριά τους από τους ισλαμιστές της Τζαμπχά αλ Νούσρα- Μέτωπο της Νίκης- έχουν πάρει τα όπλα και φρουρούν νυχθημερόν τις περιοχές τους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr