Οι Τούρκοι της Βουλγαρίας αντιτίθενται στο φράχτη με την Τουρκία


Νοέμβριος 12, 2013.

Το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF), πολιτικό κόμμα που υποστηρίζεται κυρίως από τους πολίτες τουρκικής καταγωγής στη Βουλγαρία, αντιτίθενται στην περίφραξη των βουλγαρικών συνόρων, κατά μήκος με την Τουρκία,  που έχει ως στόχο την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα.


Ο πρόεδρος του MRF, Λούτβι Μεστάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες με τον ηγέτη της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Guy Verhofshtat, είπε ότι το κόμμα του ήταν ενάντια σε κάθε κλείσιμο των τουρκικών συνόρων ή τοποθέτησης συρματοπλέγματος σε αυτά.

Ο Μεστάν, είπε ακόμη, ότι η Βουλγαρία πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και θα πρέπει να υποστηρίζονται από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η κατασκευή συρμάτινης περίφραξης στην περιοχή του χωριού Έλχοβο, στα σύνορα Βουλγαρίας και Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης που εγκρίθηκε στις 16 Οκτωβρίου, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr