Αμερικανικές μυστικές διαπραγματεύσεις με την ‘Χεζμπολάχ’


Νοέμβριος 4, 2013.

Στην τελευταία ομιλία του, ο Χασάν Νασράλα, δεν χρησιμοποίησε τα παραδοσιακά αντιαμερικανικά πομπώδη λόγια, ούτε προέβη σε κριτική για την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με το Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή.


«Οι εχθροί του Μπασάρ Άσαντ στο Λίβανο, περνούν τις πλέον σκοτεινές τους μέρες. Εκφράζουν ανοιχτά του φόβους τους για μια πιθανή προσέγγιση όπως αυτή με το Ιράν από τους Αμερικανούς προς την ‘Χεζμπολάχ’», σημειώνει η πηγή.

Άλλες λιβανικές πηγές προσκείμενες  σε πολιτικές ίντριγκες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό με την ‘Χεζμπολάχ’ -μέσω μεσαζόντων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βηρυτό, Ντέιβιντ Χέιλ, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης του Λιβάνου, χωρίς τη συμμετοχή της ‘Χεζμπολάχ’ ήταν «αδύνατος».

Εν τω μεταξύ, ο πιο σημαντικός διανομέας κουτσομπολιών στο Λίβανο, ο Charls Ayoub,  υποστηρίζει ότι ο ηγέτης των λιβανέζων Δρούζων, που είναι ένα από τα σύμβολα της αντίστασης στον Άσαντ, ο Ουλίντ Τζουμπλάτ, έχει δημιουργήσει ένα μυστικό κανάλι για άμεση επαφή με τον Νασράλα.

Το όλο σκηνικό προδίδει αλλαγή της αμερικανικής στάσης στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr