«Ιστορική συνάντηση υπουργών Άμυνας Ρωσίας - Αιγύπτου στο Κάιρο»


Νοέμβριος 14, 2013.
Κάιρο.
Την Πέμπτη το πρωί, ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγός  Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, υποδέχθηκε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στο υπουργείο Άμυνας.


Οι δύο άνδρες με τις αντιπροσωπείες τους πραγματοποίησαν σύσκεψη και ασχολήθηκαν με τις τρέχουσες εξελίξεις σε τοπικό και περιθωριακό επίπεδο. Συζήτησαν θέματα κοινής συνεργασίας και επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των πλευρών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την εκτίμησή του και το θαυμασμό του για τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, τόσο για τον ιστορικό του ρόλο όσο και την προστασία που παρέχει στον αιγυπτιακό λαό.

Ο Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι ευελπιστεί οι σχέσεις των δύο χωρών να φθάσουν στο επίπεδο της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης και τόνισε τα εβδομήντα χρόνια  της συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των κύριων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και μια σειρά από ανώτερους διοικητές της Άμυνας των δύο χωρών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr