Ρώσος πρέσβης: «Δεν υπάρχει λόγος η Σερβία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»


Νοέμβριος 21, 2013.

Βελιγράδι.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η Σερβία δεν έχει κανένα νόημα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε  ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσεπούριν.


«Είχαμε μιλήσει στη σερβική ηγεσία να μην ενταχθείς το ΝΑΤΟ, αλλά ούτε έχει έναν τέτοιο σκοπό. Αν με ρωτάτε αν η απάντηση πληροί τους Ρώσους,  η απάντηση είναι ναι», είπε σε συνέντευξή του ο Τσεπούριν στο περιοδικό « ΝΙΝ».

Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας,  Σεργεκέι Σόιγκου στη Σερβία.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία έχει προτείνει στη Σερβία να ενταχθεί στην οργάνωση της Συλλογικής Σύμβασης για την Ασφάλεια (CSTO) η οποία ιδρύθηκε από τη Ρωσία, ο πρέσβης στη Σερβία, υπενθύμισε ότι ο πρώτο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία θέλει να είναι ουδέτερη- αδέσμευτη,  χώρα.

 Ο Αλεξάντερ Τσεπούριν, επίσης, διαβεβαίωσε, τους Σέρβους ότι η χώρα του θα υποστηρίξει τη Σερβία σε θέματα του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνει το Tanjug.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr